ריטלין לשיווי משקל

דיון מתוך פורום  גריאטריה

09/01/2014 | 21:54 | מאת: חני

אבי בן 82, עם מספר מחלות רקע. סובל מחוסר שיווי משקל, נעזר בהליכון להתניידות אך היו מספר אירועים של נפילות. לאחרונה שמעתי על כך שריטלין מסייע לקשישים ביצוב שיווי המשקל. האומנם? הרופא המטפל לא מתיחס לכך ברצינות וסבור שלא ניתן לקבל מידע מכתובת בעיתונים. האם כדאי להשיג לו כדור ריטלין?

10/01/2014 | 13:32 | מאת: אילן שפר

חני שלום לריטלין מייחסים בצדק ושלא בצדק הרבה מאוד "יכולות". למיטב ידיעתי אין לתרופה שום קשר לשיווי משקל, להיפך, אחת מתופעות הלוואי שלה היא סחרחורות. בכל מקרה מדובר בתרופה מורכבת שלא מומלץ לתת אותה לאנשים קשישים אלה אם כן ברור שזה בהתוויה מוכחת. אני מציע לבדוק קודם כל מה הסיבה לחוסר שיווי המשקל והנפילות של אביך( תרופות, שינויי לחץ דם, שימוש לא נכון באביזרי הליכה ועוד) לצערי נפילות בגיל המבוגר הם דבר יחסית שכיח ועוד יותר לצערי לא תמיד נמנע.

מנהל פורום גריאטריה