התייעצות בנוגע להורדת מינון

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

05/08/2016 | 20:59 | מאת: אאוריקה

שלום אני מתמודדת עם חרדה ודיכאון. הרבה שנים לוקחת תרופות. אני נוטלת סרקוול xr 100,סימבלטה 60 ולימיקטל 150. לאחרונה שיחקתי עם התרופות שאני מצטערת על כך. מתביישת לספר לרופא שלי. רציתי לשאול: במשך כחודש לקחתי את המינונים לא באופן סדיר. היו ימים שלקחתי את המינון המדרש, היו כמה ימים שלא לקחתי בכלל והיו ימים שלקחתי חצי מינון. וככה במשך כחודש. בנוסף לפני כעשרה ימים הרופא שלי הוריד את המינון של סרקוול ל50 כי התלוננתי על עייפות ועלייה במשקל. נראה לי שבחודש הזה המינון בסהכ ירד לחצי. מזה כשבוע מרגישה הרעה במצב הנפשי בעיקר חרדה וקצת דיכאון. האם אפשר להגיד שההרעה במצב הנפשי היא כתוצאה מהבלגן שעשיתי בתרופות? וגם כשעושים שינוי בתרןפות אחרי כמה זמן רואים שינוי בהרגשה? תודה

14/08/2016 | 22:44 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, קודם כל אציין שישנם מטופלים רבים שנוהגים מסיבות שונות לשנות על דעת עצמם מינונים ולהפסיק טיפול ללא התייעצות. לא מדובר במשהו חריג או מביך ולכן חשוב מאוד לא להתבייש ולעדכן את הרופא המטפל בשינויים שעשית כדי לאפשר לו לעזור לך להגיע לטיפול נכון יותר. באופן כללי, שינויים במינונים, הפסקה והתחלה של תרופה חדשה עלולים להיות מלווים בתופעות לוואי אשר בדרך כלל מופיעים תוך פרק זמן קצר מביצוע השינוי. יתכן שההרעה במצבך שאת חווה קשורה לשינויים שביצעת ולכן חשוב לבדוק את המצב עם הרופא כדי למנוע התדרדרות נוספת.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול