מה ההבדל בין ויואנס לריטלין?

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

25/07/2016 | 17:27 | מאת: טוני

היי מבחינת מנגנון ההשפעה ומבחינת הרכב כימי והשפעה מה ההבדל בין ריטלין/קונצרטה לבין ויויאנס ?הם דומים?והאם למרות שויויאנס לא תרופה נוגדת דיכאון יש סיכוי שהיא תשפיע על דיכאון לטובה?

01/08/2016 | 13:32 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, מדובר בתכשירים מקבוצת סטימולנטים אשר נבדלים בהרכבם הכימי ומנגנוני פעולה. הפרטים הספציפיים בנושא זה הינם מעבר לנושא של הפורום הזה ולכן לא אוכל להתייחס אליהם. באופן כללי ניתן לציין כי לויואנס יש פחות תופעות לוואי מריטלין וקונצרטה ולכן בוחרים בו כשהטיפול לא מתאפשרת בגלל תופעות לוואי. ויואנס לא מותווית לטיפול בדיכאון.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול