שאלה לגבי סורבון -העלאה והורדת מינונים באופן תכוף

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

24/07/2016 | 01:11 | מאת: יעקובי

אני מטופל בסורבון כדור 10 מג פעמיים ביום באופן קבוע לאחר שלא הגבתי טוב לציפרלקסים למיניהם בגלל תופעות לוואי והכדור הזה יחסית בסדר. במידה ותהיה החמרה כלשהיא האם ניתן להעלות מינון ל 2 כדורים בהתגברות חרדות , ותוך כמה זמן זה אמור להשפיע ? ובמידה ומשפיע . כמה זמן צריך להישאר על אותו מינון כדי לשקול הורדת מינון ,האם גם כאן העלאה והורדת מינון יש להיעשות באופן הדרגתי עם חצאי כדורים ?, ידוע לי שאני צריך לעשות זאת עם פסיכיאטר וזה נועד למטרות ידע בהתיעצות במידה ואכן הדבר יקרה .

25/07/2016 | 11:52 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, המינון המקסימלי של סורבון הוא 60 מ"ג ליום. העליה במינון יש לשקול במקרים של תגובה חלקית כעבור כ-3-4 שבועות מתחילת הטיפול ו/או לאחר עליה במינון. העליה במינון מבתצעת בדרך כלל בקפיצות של בין 5-10 מ"ג. כאמור, ההחלטות לגבי שינוי המינון יש לבצע בהתייעצות ולאחר בדיקה פסיכיאטרית.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול