שאלה לגבי מעבר מרסיטל לסורבון

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

24/06/2016 | 15:11 | מאת: יעקובי

אני סובל מבעיות נפשיות שמלוות מעי רגיש , בעבר הייתי מטופל ברסיטל כדור וחצי שגרם לה תחושת זומבי כזאת וירידה בחשק מיני ותיאבון מוגבר , לכן הוסיפו לי סורבון במינון של 10 מג פעמיים ביום , הרגשתי טוב במשך שנתיים ובהדרגה הורדתי את המינון של הרסיטל עד לרבע כדור , אני כבר על רבע כדור - 5 מג כ-3 חודשים ומרגיש טוב מבחינת מצב נפשי וגם אין תופעות זומבי ותיאבון מוגבר כך שלמעשה עם הסורבון ורבע כדור רסיטל אני מרגיש הרבה יותר טוב מאשר עם כדור וחצי רסיטל . השאלה היא - האם במינון כזה כבר אין אפקט לרסיטל ולמעשה זה הסורבון שמשפיע ולכן כדאי לשקול עם הרופא הפסקת של רסיטל והמשך עם סורבון לבד ?מבחינת החשק המיני אין לי חזרה מלאה בהורדת המינון -וכנראה שאני רגיש מבחינת החשק המיני לתרופה הזאת כי היא הרגה לי לגמרי חשק מיני בתקופה של הרסיטל לא היה לי בכלל חשק מיני אבל גם עכשיו בהורדת המינון יש שיפור אבל קטן ומרגיש שזה לא זה כמו תחילת הטיפול , האם במינון של 5 מג עדיין יש השפעה לחשק מיני -האם זה הסורבון יכול לגרום גם לירידה מסויימת בחשק מיני אולי לא כמו רסיטל אבל עדיין ?

27/06/2016 | 18:34 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, אמנם המינון שציינת הוא מינון מאוד נמוך , אך לא ניתן לקבוע באופן ודאי שאין לו השפעה כלשהי הן חיובית והן שלילית על מצבך ולכן הדרך היחידה לבדוק זאת היא לנסות להפסיקו. בניגוד לרסיטל, סורבון לא אמור לפגוע בתפקוד המיני ויתכן שהטיפול בסורבון בלבד הינו אפשרי. כאמור אין דרך לנבא מראש איזה טיפול הוא המתאים ביותר וסביר לנסות להפסיק אחת מהתרופות כדי לברר זאת.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול