נזעי חשמל מתאימים לפוסט טראומה?

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

23/06/2016 | 17:05 | מאת: אחד מיואש

היי ד"ר, כתבתי שאלה למטה, רציתי לברר מה את חושבת על נזעי חשמל במצב של פוסט טראומה, או דיכאון שלאחר טראומה, האם גם בדיכאון שלאחר טראומה או בפוסט טראומה עצמה משתמשים בנזעי חשמל כאשר המטופל מיצה את כל אפשרויות הטיפול התרופתי?

27/06/2016 | 18:31 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, טיפול בנזעי חשמל הוא טיפול יעיל במקרים של דיכאון קשה וחריף. כמו כן הטיפול מומלץ במצבים של דיכאון עמיד לתכשירים תרופתיים, אם כי במקרים אלו קשה להעריך את מידת היעילות שלו. הטיפול אינו יעיל להפרעות פוסט טראומתיות, אך במידה ובנוסף להפרעה פוסט טראומתית יש מצב דיכאוני, יתכן והטיפול בנזעי חשמל יביא לשיפור מסויים.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול