חצי כדור ויאפקס| אפשרי או לא?

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

23/06/2016 | 17:01 | מאת: ציון ציון

היי ד"ר, האם אפשרי לחצות את כדור ויאפקס 150 xr לחצי, כלומר לקחת חצי, כרגע התרופה לא עזרה והרופא הוריד לכדור אחד לפני שלושה שבועות והתבטל התור, המטרה היא להוריד לחלוטין את התרופה, השאלה היא אם להוריד מאחד לחצי וזה אפשרי או ישר להוריד את כל הכדור?

27/06/2016 | 18:27 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, בדרך כלל הפסקת התרופה יש לצבע תוך ירידה הדרגתית במינון וכמובן בהתאם להמלצות הספציפיות של הרופא המטפל. את התכשיר XR לא מומלץ לחצות אך ניתן לרדת במינון באמצעות רכישת אותו תכשיר במינון נמוך יותר (75 מ"ג). בהעדר הפסיכיאטר המטפל, ניתן לפנות ליעוץ ועזרה לרופא משפחה אשר גם הוא בעל הכשרה בסיסית בתחום וסביר להניח שיוכל לעזור לך ולתת מרשם במידת הצורך.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול