קיים מצב בו מטופל לא מגיב לשום טיפול תרופתי?

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

30/05/2016 | 18:27 | מאת: dandi

ד"ר ספקטור שלום, משנות ניסיונך היו קיימים אצלך מטופלים שלא הגיבו בשום מצב לתרופות(מתכוון לדיכאון בעיקר), גם עם שילובי תרופות או הוספה של מייצבי רוח/אנטי פסיכוטי, באיזה מצב זה קורה אם אכן הוא קיים בכלל?והאם הוא קיים בכלל, מוכן לשמוע פירוט ממך, יעזור לי מאוד,שבוע טוב

01/06/2016 | 20:08 | מאת: dandi

ומה לגבי מעבר למכות חשמל? קיבלתי פבוקסיל ציפרלקס וולבוטרין ציפרלקס ואדרונקס כשילוב ויאפקס ויאפקס ומרוניל כשילוב, כל התרופות הועלו עד מינון הכי גבוהה שאפשר ותחת השגחת פסיכיאטר וניתנו לי מעבר לזמן הממוצע תחת הדרכתו של הרופא בין מעבר למעבר של תרופות, אין מספיק ניסיון עם שילובי תרופות, מקווה שלא אגיע לנזעי חשמל, אשמח לשמוע מה את חושבת על מעבר לסימבלטה ממרוניל וויאפקס?

02/06/2016 | 12:53 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, אכן, למרבה הצער, ישנם אנשים שלא מגיבים לטיפולים תרופתיים בנוגדי דיכאון. לא ניתן לנבא מראש את תגובת המטופל הספציפי לטיפול אך ידוע שככל שיש יותר כשלונות עם הטיפול בנוגדי דיכאון , סיכוי של תגובה לתרופות הבאות הולך ויורד ולכן במקרים בהם לא משיגים תגובה לטיפול תרופתי, מומלץ להיעזר בטיפולים הלא תרופתיים כגון טיפול פסיכולוגי פרטני, קבוצתי , טיפול שיקומי וכד'. ועדיין מומלץ שלא להתייאש ולהמשיך לנסות טיפולים תרופתיים נוספים וגם שילובים. לא ניתן במסגרת הפורום וללא בדיקה והכרות עם המטופל להמליץ על הטיפול הספציפי ולצורך כך יש לפנות להערכה אצל הפסיכיאטר המטפל.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול