רעשים באוזניים עם טיפול במרוניל

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

28/05/2016 | 15:35 | מאת: ירוני

שלום,צורך 75 מיליגרם מרוניל ביום ככדור אחד בערב כבר שבוע וחצי,התחילו לי צלצולים חלשים באוזניים, חייב לציין שזאת לא התרופה הראשונה שעושה לי ככה, האם יש סיכוי שאם אמשיך עם הטיפול זה יעבור? אפשר להסיק שכל טיפול פסיכיאטרי יעשה לי את הרעשים באוזניים,כי זה לא הטיפול הראשון שעושה לי ככה. תודה רבה.

02/06/2016 | 12:43 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, קודם כל מדובר בתופעת לוואי לא טיפוסית ולכן יתכן שאינה בהכרח קשורה להשפעתה של התרופה. מטופלים רבים שחוששים מהטיפול התרופתי, עם התחלת הטיפול עלולים לחוות תסמינים של חרדה אשר יכולים לבוא לידי ביטוי בתסמינים גופניים כגון סחרחורת, רעד, עקצוצים וגם צפצופים באזניים. כך או כך, תופעות לוואי של נוגדי דיכאון לרוב חולפות תוך שבוע שבועיים מתחילת הטיפול והתסמינים בהם התרופה מטפלת כולל תסמיני חרדה, נוטים להעלם תוך 3-4 שבועות.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול