מעבר מויאפקס/אפקסור לסימבלתה וברינטלקס

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

27/05/2016 | 21:45 | מאת: עומרי

היי ד"ר ספקטור, חייב לציין שכבר עברתי שלושה פסיכיאטרים מהסיבה שהם לא יודעים לשלב בין טיפולים תרופתיים במצב של דיכאון וחרדה עמידים שלא הגיבו למספר טיפולים לאחר פוסט טראומה(אני פוסט טראומתי), שמעתי דעות חלוקות לגבי מעבר מויאפקס(אפקסור) לסימבלתה, קיבלתי התנגדות כשהצעתי את זה למטפלים, טענו בפניי שחבל לי על הכסף וזה מעבר מיותר כי ויאפקס היא בדיוק כמו סימבלתה ואף יותר חזקה ומשופרת, למרות שסימבלתה היא כמו שילוב של תרופות כי היא עובדת יותר על נוראדרנלין בשילוב סרטונין, גם כן שמעתי שסימבלתה מגיבה טוב יותר לפוסט טראומה ודיכאון וחרדה שלאחר פוסט טראומה, אשמח לקבל את דעתך בנושא של מעבר מויאפקס לסימבלתה במצב של דיכאון וחרדה עמידים לאחר פוסט טראומה וכן מה לגבי ברינטלקס?(חייב לציין שעברתי מספר טיפולים ללא שיפור והשפעה כלל, למרות שלא נוסו אצלי שילובי תרופות.

02/06/2016 | 12:36 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, ויפאקס וסימבלטה משתייכים לאותה קבוצה של נוגדי דיכאון ומנגנון פעולתם אכן דומה, אמנם כישלון של ויפאקס לא בהכרח מנבא כישלון של סימבלטה במקרה הספציפי ולכן אין מניעה מלנסות את הטיפול.יחד עם זאת חשוב לציין, שככל שיש יותר כשלונות עם הטיפול בנוגדי דיכאון , סיכוי של תגובה לתרופות הבאות הולך ויורד ולכן מומלץ להיעזר בטיפולים הלא תרופתיים כגון טיפול פסיכולוגי פרטני, קבוצתי , טיפול שיקומי וכד'. ברינטליקס הוא תכשיר נוגד דיכאון שזה עתה נכנס לשימוש בארץ ואשר עדיין לא צבר ניסיון קליני רב בקרב המטופלים. על פי הערכות הוא אמור להיות יעיל לטיפול בדיכאון ובאופן ספציפי לשפר תפקוד הקוגניטיבי (זיכרון, ריכוז) בקרב המטופלים שמתמודדים עם הבעיה.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול