יציאה מהארץ ונטילת תרופה

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

10/02/2016 | 13:46 | מאת: איקס ווי

שלום! אני נוטלת את התרופה וויאפקס 37.5 כבר 8 שנים (לקחתי גם 75 XR שירד עם הזמן). אנחנו לקראת יציאה מהארץ למשך שנתיים לפחות לארה"ב. איך אדע אם במקום שנמצא ישנה התרופה הזו ואוכל להמשיך לצרוך אותה? האם ניתן לקחת כמות של אריזות מהארץ שתספיק לתקופה ארוכה ולא תהווה בעיה של חשד כלשהו? רק המחשבות האלה יוצרות אצלי חרדה...

10/02/2016 | 21:17 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, המקבילה של התרופה קיימת בארה"ב. נטילת התרופה מחייבת מעקב רפואי (רופא משפחה או פסיכיאטר) אחת למספר חודשים ולא פחות מפעם בשישה חודשים ולכן אין אפשרות לרכוש כמות של התרופה למשך שנתיים. כדאי לבדוק עם הביטוח הרפואי בחו"ל את הדרך באמצעותה תוכלי להמשיך טיפול ומעקב.

10/02/2016 | 22:16 | מאת: איקס ווי

תודה על התשובה. רציתי לדעת מה שם התרופה המקבילה של ויפאקס ואם נטילה שלה תהיה המשך טבעי ללא הסתגלות או תופעות לוואי.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול