שאלות לגבי התרופה סימבלטה

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

01/10/2015 | 19:14 | מאת: ק'

אני סובל מחרדות קשות (הפרעת חרדה מוכללת, אוסידי) וגם דיכאון. הרופא רשם לי את התרופה- סימבלטה. האם מישהו התנסה בכדור זה? האם הוא יעיל גם כנגד חרדות? קראתי כל מני סיםורי אימה על הכדור, שהוא גורם לאובדן זיכרון לטווח קצר, ושיש לו תופעות גמילה קשות (יש לציין שנטלתי בעבר ויאפקס, ותופעות הגמילה שלו היו מאוד מזיקות לי)- האם זה נכון? הייתי מעוניין לקבל תגובות, אם אפשר, גם מרופא, וגם מאנשים שהתנסו בכדור בעצמם תודה רבה

02/10/2015 | 18:26 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, סימבלטה היא תרופה שמשמת בין היתר לטיפול בדיכאוןותסמיני חרדה. היא משתייכת לקבוצת SNRI (משפיעה על מוליך עצבי סרוטונין ונוראדרנלין) אשר אליה משתייכת גם ויפאקס שקיבלת בעבר. התרופה לא אמורה לגרום לתופעות לוואי קיצוניות או מסוכנות וכך גם לא לתסמיני גמילה. יש לציין כי בדומה לתרופות אחרות נוגדות דיכאון, אנשים רגישים במיוחד עלולים לחוות את תופעות הלוואי הרגילות באופן משמעותי יותר מהממוצע , אך זה לא קשור למאפיינים של התרופה אלא יותר לרגישות של אותו האדם. הפסקת התרופה יכולה להיות מלווה בתופעות לוואי (לא תופעות גמילה) ולכן המלצה היא לרדת במינון באופן הדרגתי להפני הפסקתה. גם כאן, לא מדובר בתופעות בעייתיות והרוב המוחלט של אנשים לא סובלים מתופעות כלשהן עם הפסקת התרופה.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול