ציפרלקס

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

29/07/2014 | 02:13 | מאת: שירי

שלום רב, מזה כשנה אני נוטלת ציפרלקס - בחודשים הראשונים 5 מ"ג ובהמשך 10 מ"ג וזאת מכיוון שסבלתי מחרדות בעיקר ממקומות סגורים והומי אדם - דבר ההקשה עלי את תפקודי היום יומי. במשך השנה הזאת עליתי במצטבר 10 ק"ג, בעבר מעולם לא סבלתי מבעיות השמנה, ההפך, תמיד היתי רזה מאד, אולי אפילו מדי. הבנתי שיכול להיות קשר בין נטילת התרופה לבין השמנה. הנושא מטריד אותי מאד ורציתי להבין דבר אחד - האם הכדור מעורר תיאבון ומעצם האכילה אני משמינה? או שהכדור בעצמו משמין וגורם לנפיחות או לחילוף חומרים מואט וזו הסיבה? האם יש דרך לשלוט בזה? תודה רבה. שירי.

02/08/2014 | 16:06 | מאת: אני

אחד מתופעות הלוואי של ה ssri היא עלייה במשקל כתוצאה מירידה בחילוף החומרים בגוף(הגוף שורף פחות קלוריות לא ברור איך בדיוק זה קורה אבל זה קורה) או עלייה בתאבון בציפרלקס זה פחות קורה בדרך כלל אבל בהחלט תופעת לוואי ידועה כדאי להחליף לתרופה אחרת מהקבוצה אם זה מפריע לך ולקוות שלא יקרה אצל סרוקסט הסבירות הגבוהה ביותר לעלות במשקל

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול