מהן תופעות הלוואי של ציפרלקס? והאם אפשר להתמכר אלי

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

03/12/2012 | 12:36 | מאת: אסתר מירושלים

מהן תופעות הלוואי של הציפרלקס ,והאם היא תרופה כרונית מתי מפסיקים אותה ? והאם אדם שלוקח את התרופה כבר מספר שנים ברצף ...הוא מכור ולא יכול בלעדי התרופה? איך ניתן להפסיק מבלי לפחד מהנפילה?

06/12/2012 | 18:00 | מאת: ד"ר אירנה נתנאל

שלום לך, תופעות הלוואי של ציפרלקס כוללות בחילה, יובש בפה, קשיי שינה, עייפות, הזעה מרובה וקשיים בתפקוד המיני. אין שום בעיה ליטול את התרוםה לתקוםה ממושכת והיא איינה יוצרת התמכרות. עם זאת, יש לציין כי התרופה איינה מרפאה את ההפרעות אלא רק מדכאה את התסמינים לכן, כאשר מפסיקות את נטילתה התסמינים של ההפרעה נוטים לחזור. על מנת למנוע הישנות ההפרעות מומלץ לשלב טיפול תרופתי עם פסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית CBT. במהלך CBT ניתן ללמוד כלים של שליטה בתסמינים. כך שכאשר מפסיקים תרופה נשארים בשליטה. אשמח לענות על שאלות נוספות, בברכה,  ד''ר אירנה נתנאל Ph.D פסיכותרפיסטית מוסמכת CBT  "מיינד קליניק" מרכז לטיפול מתקדמים שד' דוד המלך 1 תל אביב 03-6962733

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול