בקשת עזרה בפענוח mri לאחר ניתוח צווארי

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

21/04/2015 | 22:51 | מאת: עליזה

בבקשה ד"ר יקר, אני מבקשת עזרה להבין את תוצאות mri לאחר ניתוח צווארי- בשיטה קדמית אנדוסקופית. ישור הלורדוזיס הצווארי, מצב לאחר ניתוח acdf בגובה c5-6, הודגם אות מוגבר בלשד העצם של החוליות ברצפי t2 וt2 עם דיכוי שומן בגובה c5-6. ב- c3-4 בלט דיסק דיפוזי קל ללא אפקט מסה על השק התקאלי,ללא היצריות פורמינליות. c4-5 דיסק אוסטיאופיט קומפלקס קל מעט משיק אל השק התקאלי. השטחה קלה של חוט השדרה, ללא היצרויות פורמינליות. c5-6 מצב לאחר ניתוח ACDF, שינוי אות בלשד העצם של חוליות c5ו c6 מוגברים בt2 וירודים בt1 עם האדרה לאחר הזרקת חומר ניגוד. דיסק אוסטיאופיט קומפלקס עם היצרות ספינלית קלה והיפרטרופיה של המפרקים הפצטליים והליגמנטום פלבום. שינוי אות בתוך חוט השדרה בגובה זה בהתאם למיאלומלציה. היצרויות פורמינליות בדרגה בינונית דו צדדי. c6-7 בלט דיסק דיפוזי מעט משיק אל השק התקאלי. היצרות פורמינלית בינונית מימין וקלה משמאל. ד"ר יקר אני אחרי ניתוח ועדיין סובלת מכאבים בצוואר, כאבי שריפה בגב,בגפיים עליונות ותחתונות, מקבלת ליריקה וסימבלטה, כשחשבתי שהניתוח להשתלת דיסק יפתור את הבעיות שלי. מה יש לי? האם היה אפשרי בניתוח אחד לפתור הכל? ומה אפשר לעשות כדי למנוע את הכאבים. מודה לך מראש

היכן ומתי בוצע הניתוח ?

21/04/2015 | 23:53 | מאת: עליזה

לפני הניתוח הייתה לי פריצת דיסק אל תוך חוט השדרה,מיאלופטיה,היצרות התעלה. הניתוח היה לפני 5 חודשים, והתקיים בבי"ח חולים בצפון. אני צריכה הסבר בבקשה ד"ר האם היה אפשר בניתוח אחד לפתור את כל הבעיה, אני לא יודעת מה יש לי, אני סובלת

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה