פריצת דיסק עמוד שדרה צוארי

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

29/12/2014 | 14:42 | מאת: מורן

ד"ר שלום רב, לפני כשנה פלוס עברתי תאונת דרכים, כתוצאה מהתאונה איבחנו אצלי באמצעות mri בקע דיסק פראמדיאני c5-c7 עם לחץ על קדמת חוט השדרה מצר את הפורמן משמאל. ללא עדות למילאופתיה. לפני מס' ימים עשיתי בדיקת mri נוספת על מנת לקבל החלטה על המשך טיפול. הפעם נרשם- c5-c6 אוסטאופיט דיסק קומפלקס לוחץ על קדמת חוט השדרה. c6-c7 בקע פרמידיאני עם לחץ על קדמת החוט. יש לי מגבלת צואר קשה, אני לא מצליחה לסובב אותו. אני סובלת מכאבים עזים בצואר, מעל החזה בצד שמאל. כאבים בשכמה. היד השמאלית שלי מאד חלשה, יש לי תחושות הרדמות ונימול. כמו כן אני מרגישה לעיתים תחושת נימול גם באיזור הקרקפת וחצי ראש שמאל וחצי פה שגם עם נימול. אני מטופלת ע"י ליריקה ,פרקוסט וארקוקסיה.. ניסיתי הכל פיזיותרפיה, דיקור סיני, שיאצו..לא הצלחה. אני מנסה לתת צאנס להידרותרפיה. שאלותי: מה זה אוסטאופיט? האם במהלך השנה יכול להיות שבקע יהפוך ל"אוסטאופיט"? האם במקרה כמו שלי אין מנוס מניתוח? האם לחץ על קדמת חוט השדרה הוא בלתי הפיך ויכול לגרום לשיתוק מוחלט בגפיים? אני כל כך מיואשת וכל כך חרדה מהמצב.. תודה על התייחסותך ותגובתך.

שאלתך אינה נתנת לפתרון באינטרט. דרוש יעוץ פרטני

29/12/2014 | 17:45 | מאת: מורן

תודה על התייחסותך. אני בהחלט אגיע אלייך לייעוץ פרטני כי אין שני לך. אשמח אם בכל זאת תוכל להסביר את המושג אוסטאופיט דיסק קומפלקס?

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה