כאבים בצד שמאל של הגוף

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

19/06/2014 | 22:33 | מאת: הדס

ד"ר מרום שלום רב שמי הדס. ביתי בת 18 וחצי התגייסה לצבא לפני כחודשיים, סיימה טירונות והיום נמצאת בתחילתו של קורס חובשות. בערך מגיל 7-8, הילדה מתלוננת על כאבים בשכמה השמאלית שמקרינים לכיוון הכתף בצד הקדמי ולאורך יד שמאל, לעתים עד קצות האצבעות. עשינו המון בירורים לאורך כל השנים - כולל ראומטולוג, נירולוג, אורטופד..יותר מפעם אחת. בדיקת מיפוי עצמות - תקינה, CT צווארי - תקין, MRI צווארי - תקין. כל בדיקות הדם שלה, כולל בדיקה לדלקת פרקים - הכל תקין בשורה התחתונה לא מוצאים את הסיבה. בדוח של הרופאה לצבא, היא ציינה שהנושא עדיין בבירור, בכל זאת הילדה שובצה לקורס חובשות - שכמובן דורש גם התאמה פיזית בגלל אימוני כושר. אגב - בבית הספר קיבלה פטור משיעורי חינוך גופני, ובטירונות היא קיבלה פטור מספורט וסחיבת משאות. בחודש האחרון התחילו כאבים גם ברגל שמאל, בצד האחורי פנימי של הירך והשוק. בנוסף יש לה כאבים בצד האחורי פנימי של הברך, ובימים האחרונים היא מתקשה ללכת בגלל הכאבים בברך. לכל זה מתווספים זרמים שמקרינים לה מאצבעות כף הרגל השמאלית לאורך הרגל ועד לאזור הגב התחתון. כרגע הילדה נמצאת בבית כי קיבלה "גימלים" מרופא היחידה. נאמר לה שהמשך השיבוץ שלה לקורס חובשות עומד בספק לאור מצבה הבריאותי. אודה לך מאוד על חוות דעתך בנושא המצב של הילדה, והאם תוכל להמליך על כיווני בדיקות והתייעצות שחשוב שהיא תבצע לאור הסימפטומים הללו. תודה רבה, בברכה הדס

שלום, היקף שאלתך חורג ממטרת הפורום. תזדקקי לבדיקה והערכה לא אינטרנטית.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה