פענוח CT

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

29/05/2014 | 16:10 | מאת: מודאגת

שלום רב, אני בת 57, סובלת מכאב גב וחולשה בכף רגל ימין,(נוטה כלפי מטה) בעקבות זאת נשלחתי לבדיקה הנ"ל. מהי משמעות תוצאת הבדיקה והאם יש בדיקות נוספות שכדאי לעשות לאור התוצאה? " ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של עמוד שדרה מותני במנח אקסיאלי, כולל שיחזור: L4-L5 - בקע דיסק דיפוזי גורם ללחץ קל על שק הטקלי. היצרות פורמינות וורטברליות דו צדדי, יותר מימין. לא הודגמו בקעים דיסקיים ביתר הסריקה. תודה רבה ויום טוב

שלום, היות ורפואה זה מקצוע אינטראקטיבי- הפתרון לא באתר אינטרנט... יש לקבוע פגישה מסודרת לדיון.

01/06/2014 | 14:31 | מאת: מודאגת

פניתי באינטרנט, מאחר שמיד הועברתי לטיפול בתחום הנוירולוגי ומטרתי היתה במשלוח ה CT לדעת האם לאור הממצאים יש מקום להתעקש ולבדוק לעומק גם בתחום האורטופדי ומה לבדוק(האם הממצאים יכולים לגרום להחמרה ? מצבי מחמיר מבחינה תפקודית) ואם כן, ברור שאעשה זאת. אשמח אם תוכל לכוון אותי, וגם אם לא, תודה רבה וחג שבועות שמח.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה