אפשרות לניתוח

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

10/05/2014 | 13:42 | מאת: רוני

שלום רב במשך 4 חודשים כאבים חזקים מאוד ברגל ימין שהתחילו בברך ומאחורי הברך עם הקרנה לשוק, נימול ושריפה ממש חזקה בירך ובאזור האגן. בוצעו הבדיקות הבאות: מיפוי עצמות תקין, ct עמוד שדרה מותני תקין וביום שישי האחרון בוצע mri צווארי שתוצאותיו: 05/2014 של : ע"ש צווארי MRI להלן ממצאי בדיקת לאחר הזרקת T1 במישורים השונים, במישורים סגיטלי ואקסיאלי, וכן T2 , T1 טכניקה: ערכי גדוליניום במישור אקסיאלי. או ממצא אחר. MS התוויה קלינית: תחושת רדימות וכאבים ביד ורגל ימין. שאלה של ממצאים: .C4-C5 בשחזור דיגיטלי צדדי הודגמה קיפוזיס מינימלית של ע"ש הצווארי סביב גופי חוליות הודגם בלט דיסק אחורי וימני קטן עם לחץ קל על השק התקאלי מימין ועל : C4-C5 במרווח מוצא השורש הימני. הודגם בלט דיסק אחורי קטן, ללא סימני לחץ משמעותיים על השק התקאלי או :C3-C4 במרווח על השורשים. הודגם בלט דיסק אחורי קטן, ללא סימני לחץ משמעותיים על השק או :C5-C6 במרווח השורשים. הודגם בלט דיסק אחורי ומרכזי עם לחץ קל על השק התקאלי במרכזו. :C6-C7 במרווח התקבלו אותות תקינים מגופי החוליות. .MS- אין עדות לאותות פתולוגים מחוט השדרה החשודים ל לוחץ במידה קלה על השק ,C4-C5 סיכום: בלטי דיסק קטנים כמפורט, המשמעותי שבהם התקאלי ועל השורש מימין. האם ממצאים אלה יכולים להסביר את הכאבים הנוראיים שיש לי ברגל? במידה וכן מה הטיפול האפשרי? תודה רבה

יש להתיעץ בסוגיה כזו עם מנתח עמו"ש בצורה פורמלית ולא לנסות למצוא פתרון באתר אינטרנט.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה