פענוח MRI עמוד שדרה מותני

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

14/05/2014 | 11:30 | מאת: תהילה מאור

שלום רב ! להלן תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של עמוד השדרה המותני מיום 03.5.14: הבדיקה בוצעה בטכניקת tse,se בשקלול t2 במישור סאגיטלי ואקסיאלי, ללא ועם הזרקת גדולוניום לוריד, ללא ועם דיכוי שומן. סיבת הפניה: בת 44. סובלת מכאבים עזים בעיקר לאחר שכיבה בגב התחתון, דיסקופתיה קשה עם חוסר יציבות ב- ct בגובה 4L-5L. בירור הדמיתי. תוצאות: יישור ניכר של הלורדוזיס הפיזיולוגי המותני. הקונוס המדולריס בצורה ובאות תקינים ומסתיים בגובה 1L-12T. אנטספודילוליסטזיס דרגה 1-2 בעמדת שכיבה של גוף החוליה 4L ביחס ל- 5L עם סקלרוזציה ניכרת של לוח הקצה התחתון 4L והעליון של 5L (שינויים סקלרוטים פיברוזים מודיק 3). ללא הדגמת האדרה פתולוגית משמעותית של לוחיות הקצה לאחר הזרקת גדוליניום לווריד. דיסקופתיה ניוונית קשה בגובה 5L-4L עם התנגשות בין חולייתית. בחתכים האקסיאלים הודגמו: בגובה 3L-2L: בלט אנולרי היקפי מינורי, ללא הדגמת לחץ על השק התקאלי או על השורשים 2L במעברם הפורמינלי דו-צדדית. בגובה 4L-3L: רוחב תקין של התעלה ושל הפורמינות. בגובה 5L-4L: בלט אנולרי היקפי ובעיקר קדמי ללא לחץ משמעותי על השורשים 5L במוצאם. ללא הדגמת היצרות מרכזית או צדדית של התעלה (עם רוחב אנטרו-פוסטריורי וצדדי תקין). היצרות פורמינלית דו-צדדית בעקבות הליסטזיס והלטרליזציה הדיסקלית בשני הפורמינות. ארטרופטיה פאצטרית ללא היפרטרופיה דו-צדדית. בגובה 1S-5L: בלט אנולרי היקפי, ללא לחץ על השורשים היורדים 1S או 5L במעברם הפורמינלי. לסיכום: ספונדילוליסטזיס קדמי דרגה 1-2 4L ביחס ל- 5L כמתואר עם שינויים דיסקוגניים מסוג מודיק 3. אין הדגמת ספיינל סטנוזיס אך יש לציין היצרות וטרנסברסליזציה פורמינלית ניכרת דו-צדדית בגובה זה. שאלתי היא: מה ההשלכות של ממצאים אלו ואיזה טיפול ניתן לעשות, האם המצב מצריך ניתוח? תודה מראש, תהילה מאור.

שלום. בעיתך מורכבת מידי בכדי לקבל תשובה במייל. גשי ליעוץ פורמלי

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה