כאבי גב שלא נגמרים :)

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

02/04/2014 | 17:29 | מאת: פאולה

דוקטור שלום .... אני בת 47 אחרי אירוע מוחי מלפני שלוש שנים, שיתוק קל שגרם לקרסול רגל ימין להתעקם , סובלת מכאבי גב מהשחמות ומטה לאחרונה כאבים איומים ברגל שמאל במיוחד לאחר הליכה קרה ואז אצבעות הרגל כאילו קפאו והכאב נוראי, יש התכווצויות דקירות והרדמות , כמו כן יש בריחה קלה של צוואה ובריחת שתן שמצריכה ניתוח. האורטופד שלי פחות מתיחס לכאבי הגב בכללי ותמיד שולח אותי לבדיקות בחלק התחתון של הגב ( כמו עכשו בסיטי ) . שאלתי היא האם מה שנראה בסי טי יכול לגרום לי לתופעות אלו ? ט.מ. עמוד שדרה מותני צילום דיגטלי צדדי +חתכים אקסיאליים עם שחזורים קורונליים וסגיטליים פרטים קליניים: LOW BACK PAIN תאור הממצאים: : מספור חוליות כמסומן לפי התשובה מתחיל מעמוד שדרה מותני עליון. לפי שחזור מודגמת הנמכה של מרווח הבין חולייתי L5­S1 עם פנומן וואקום (שינויים דגנרטיביים) בדיסק באזור. במרווח L1­L2 :ללא בלט דיסק . במרווח L2­L4 :ללא בלט דיסק. במרווח L4­L5 :ללא בלט דיסק משמעותי. במרווח L5­S1 :בלט דיסק פרהצנטרלי לימין עם סימני לחץ משמעותי על השק הדורלי. רוחב התעלה גרמית שמור מבנים גרמיים כולל גופי החוליות, קשתות האחוריות ומפרקים הפאצטליים תקינים. שינויים פצטריים בולטים בפצטות של S1­L5 עם סימני ספונדילוליזיס משמאל. זיזים קידמיים בגופי החוליות L2­L1. לסיכום: ממצאים ב S1­L5 כמפורט תודה מראש :)

שלום, שאלותייך חורגות ממטרות הפורום- להזכירך, זה לא יעוץ ! לשם כך יש להבדק יחד עם ההדמיה.

04/04/2014 | 23:16 | מאת: פאולה

דוקטור שלום אני מצטערת אם חרגתי משאלתי , חשבתי שהפורום הנ"ל יכול לענות לי על שאלתי לגבי הכאבים והסי טי שבחלקו "מספר" מדוע כואב לי . כן רציתי עזרה ויעוץ וחשבתי שפה זה הכתובת. חג שמח :)

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה