בעיות בגב תחתון עם הקרנות, תוצאות ct פריצת דיסק

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

28/03/2014 | 08:48 | מאת: שלמה ח.

בן 69, ללא עבר עם בעיות גב, תוצאת ct אומרת את הדברים הבאים גובה של גופי החוליות שמור. מרווחים בינחולייתיים שמורים, מלבד שינויים ניוונוניים וואקום פינומן. סחוסים בינחולייתיים בגובה l3-4.. זיזים היווניים קדמיים וצדדיים לאורך ככ מותני. אין עדות לסטנוזיס ספינלית. שינויים ארטרוטים משמעותיים במפרקים הפצטאלים בגובה l4-5 וקלים יותר בגובה l3-4 ובגובה l5-s1. נקבים נחיריים ללא היצרויות משמעויות. שינויים היווניים במפרקים סקרואיליאקלים. בקע דיסקלרי לטרלי משמאל עם סימני לחץ משמעותי על השק התקאלי בגובה l3-4 . בליטה אחורית קונצנטרית קלה, ללא לחץ משמעותי על השק התקאלי בגובה l4-5. בקע דיסקלרי מרכזי קטן עם סימני לחץ קל בגובה l4-s1 שינויים אטרוסקלרוטים באאורטה. מצב לאחר ניתוח LGB

שלום, זו הפינה מה השאלה ?? אם השאלה מה לעשות ? - להיפגש עם מומחה עמוד שדרה לייעוץ.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה