בלט דיסק

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

05/03/2014 | 16:00 | מאת: בדוי

ד"ר יקר, אני בת 17 סובלת מעל 8 חודשים. בעקבות כאבי גב חזקים ומתמשכים מקרינים לרגליים, עם צליעה נימולים... בוצע סיטי וmri: עקמת מינימלית קמורה לימין בעמוד שדרה מתני. הדגשה והרחבה של התעלה המרכזית בחוט השדרה מגובה D3-4 עד גובה D10-11=סירינגומיאליה מינימלית. בלט דיסק עם לחץ על חוט השדרה ללא עדות למיאלופתיה D2-3. בלט דיסק ללא עדות לחץ על חוט השדרה D9-10. בלט דיסק דיפוזי עם לחץ מינימלי על השק הדורלי L4-5. בלט דיסק דיפוזי עם לחץ קל על השק הדורלי L5-S1. נבדקתי אצל דר אליאס חדאד לקחתי במשך 3 חודשים אתופן ובמקביל 10 ימים טרמדקס.. דר חדאד אמר שזה לא מצדיק את הכאבים והצליעה.. נבדקתי אצל פרופ' ראובן גיפשטיין במדיקל סנטר הרצליה שהמליץ שאיבת דיסק בעמוד שדרה מתני.. והיפנה לmri עמוד שדרה צווארי.. בבדיקת emg: חשד לנזק נוירוגני ללא פעילות ספונטנית בפיזור שורשי L5S1. דר חדאד אמר שמבחינתו אין מקום להתערבות כירורגית וייתכן שזה משהו בנוזל בגלל סירינגומיאליה מינימלית והמליץ על המשך ייעוץ אצל נוירוכירורג. נבדקתי אצל נוירוכירורג ברמבם דר יוסף גילבורד שבדק אותי הסתכל על ct וmri ואמר שהבעיה בדיסק l5-s1 ושזה לא מסירינגומילה. הוא נתן לי כדורי ארקוקסיה ורוקסט לשבועיים לקחתי אותם ואין הקלה. בבדיקה שהייתי אצלו הוא אמר אם לא עוזר אז כריתת דיסק דיסקטומיה, הוא אמר ששאיבה לא מומלצת בדרך כלל. בתשובה קודמת שלך כתבת לי שאתה ממליץ לחזור לדר חדאד להמשך ייעוץ אבל בבדיקה אצלו לפני הנוירוכירורג הוא אמר שלא צריך לחזור אליו אחרי הנוירוכירורג. יש לי כמה שאלות: 1) למה לא כדאי שאיבת דיסק וכריתת דיסק עדיפה? 2) האם במרפאת כאב יכולים לעזור במצב כזה ללא ניתוח אם כדורים לא עזרו? יש טעם לנסות? 3) ניתוח כריתת דיסק הוא בדר"כ לפריצת דיסק ולא לבלט האם יכול להיות יותר סיכוי לפגיעה אם זה בלט? 4) מה אתה יכול להמליץ בהסתמך על הממצאים? תודה רבה!

שלום לבדוי, בעייתך סבוכה מידי בכדי להתייחס אליה בפורום אינטרנטי. תזדקקי לבדיקה ומעבר על ההדמיה.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה