עמוד שדרה צווארי

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

30/01/2014 | 19:58 | מאת: ליאור

שלום רב, אבי בן 72, לאחר תאונת דרכים. להלן תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של עמוד השדרה הצווארי: הסריקה בוצעה בטכניקת SE STIR SPIR TSE בשקלול T1, T2 במישור סאגיטלי ואקסיאלי. כולל הזרקת גדוליניום. המעבר הקרניו-צרביקלי נראה תקין בלט דיסקלי אחורי ב C3-4 לוחץ על חוט השדרה תצא בעיקר מרכזי (כמעט שלם) של גוף חוליה C4 החוליה מתפשטת לכל הכיוונים כולל לתוך תעלת השדרה ולוחצת על חוט השדרה ומצר את הפורמינות הנויראלים. קיים גם תמו של כ 20% של גוף חוליה D3. מרווח זה נכלל בבדיקה במנח סאגיטלי בלבד. אין לראות מליצה של חוט השדרה. לאחר הזרקת חומר ניגוד קיימת צביעה בדיסק של C4-5 אין לראות ממצאים פתולוגים נוספים. שאלותיי; 1. לאיזה רופא עליו לגשת אורטופד או נוירוכירורג? 2. האם לדעתך יש צורך בניתוח? אם כן, כמה הוא מסובך? אבא אחרי 2 ניתוחים בשל דיסקציה של האורטה. אציין ואומר שאבא סובל מכאבים קשים מנשוא. תודה רבה מראש ליאור

שלום, עליך לגשת למנתח עמוד שדרה. (לא אורטופד, לא נוירוכירורג. אלא מנתח עמוד שדרה !!) דעתי על הצורך בניתוח נקבעת רק לאחר שאני בודק, שומע את המטופל ועובר על ההדמיה שלו.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה