גמילה מחיתול לתאומים בני 2.5

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

11/10/2016 | 11:27 | מאת: פרד

שלום, התחלנו לפני כמה ימים בתהליך גמילה מחיתול לתאומים בני 2.5 בשיתוף פעולה עם הגן. בבית אנחנו מושיבים אותם על סיר ובגן יש אסלה נמוכה לילדים. הבת מתקדמת טוב מאוד ובבית היא מבקשת ועושה את כל צרכיה בסיר. הבן מתקדם פחות טוב אך מדי פעם עושה את צרכיו בסיר, לרוב פיפי ולא קקי, אבל נראה שהוא מתאפק ומחזיק את השלפוחית ביד. בגן המצב פחות טוב, והם לא עושים את צרכיהם בכלל שם ומסרבים לשבת על האסלה שמיועדת להם. הם גם לא עושים בתחתונים. נראה שהם מתאפקים ועושים את צרכיהם רק כאשר שמים להם את החיתול בזמן שינת צהריים. לא מצליחים להחליט האם לעצור את התהליך ולחזור בעוד חודש, או להמשיך ואולי זה יעבור להם בגלל שרק התחלנו? או אולי להחזיר להם את החיתול ובמקביל להמשיך ולנסות לגמול אותם? אפשר בבקשה כמה עצות שיעזרו לנו להחליט מה עושים עם המצב הזה? תודה מראש.

יש להקפיד על כך שתהליך הגמילה יתבע על מי מנוחות תוך הרמוניה מלאה עם הילד. יש להקפיד שלא יהפוך לבסיס לעימותים עם הילד. כאשר מתחילות עצירויות והתאפקויות יש לשקול בהחלט את עצירת התהליך והערכות מחדש באופן אשר יתאים לילד.

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים