בעיית אנקורפזיס אצל ילדה בת 7

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

20/04/2015 | 08:38 | מאת: פלונית

בתי בת ה-7 נגמלה מטיטולים בגיל מאוחר יחסית - 4. מאז סוגיית הקקי לא עוזבת אותנו לגמרי. בשנה-שנה וחצי הראשונות לאחר הגמילה היא הייתה מתאפקת המון, אחר כך הייתה עושה קקי בתחתונים. היום היא כבר הולכת לעשות קקי בשירותים, אבל כמעט כל יום יש לה באיזשהו שלב מריחה קטנה של קקי בתחתונים - שמסריחה מאוד. בימים האחרונים יוצא לה קצת קקי באמבטיה והיא נשארת בה בלי לומר לנו (אנחנו מגלים את זה לפי הריח). אציין שיש לה אח בן שנתיים ורבע. הם מאוד קשורים ואנחנו מנסים כל הזמן לתת לה תשומת לב שווה כדי שלא תרגיש מקופחת. במהלך החודשים ניסינו להתמודד עם זה בכל מיני דרכים, החל מכעס וענישה, דרך התעלמות וחזרה מהירה לסדר היום, וכלה בניסיון לדובב אותה כדי להבין למה היא עושה את זה או אם היא מרגישה שיוצא לה. דבר לא עזר. שאלתי: האם זה יכול לנבוע מגורם פיזי? ואם לא - מה עשוי לגרום לזה ואיך מתמודדים עם זה? האם קופות החולים (מכבי במקרה שלנו) מציעות טיפול?

מומלץ לפנות אל מרפאה המתמחה בטיפול בחרדת אסלה, עצירות והתלכלכות. ישנם כיום פתרונות התנהגותיים מאד יעילים לבעיה זו. בהצלחה.

30/11/2015 | 17:00 | מאת: שירה

שלום דר קושניר אנחנו נמצאים באותה בעיה כבר שלוש שנים, בני היום בן 6 ויעלה בשנה הבאה לבית ספר, אני חרדה מאד מתגובות הילדים בשנה הבאה ניסינו מטפלים ריגשיים, פסיכולוגים ועוד ושום

31/08/2015 | 12:39 | מאת: pir

מאד סקרנית לדעת אם הצלחתם למצוא פתרון מוצלח להעיה של ביתכם. אצלנו זה לא נדמר על אף טיפולים רגשיים והתנהגותיים שונים. תודה.

31/08/2015 | 12:56 | מאת: פלונית

באילו טיפולים היה בנך?

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים