הרטבת יום אצל ילד בן 11

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

21/10/2014 | 13:55 | מאת: בלה

שלום, בני בן ה-11 החל בחודש האחרון להרטיב אך זה לא קורה בלילה רק ביום כשהוא ערני לגמרי . לשאלה איך זה קרה הוא עונה שלא מרגיש שום צורך ללכת לשירותים זה יוצא לו לבד(יש לציין שכן הולך גם לשירותים כשאומר שיש לו פיפי) . הלכנו לרופא ילדים שעשה בדיקת שתן שיצאה תקינה ואז ישר נתן הפניה למרפאת הרטבה . זה ילד שמגיל 2 גמול מטיטול בחיים לא ברח לו פיפי איך דבר כזה קורה פתאום בגיל 11 ודווקא שהוא ער?! האם יש עוד דרך לשלול בעיה פיזיולוגית לפני שפונים למרפאת הרטבה? ברצוני גם לציין שאני ובעלי התגרשנו לפני שנה וחצי ואולי בעצם כל זה נובע ממצב רגשי? ואם כן אז למי לפנות על מנת לשלול את זה? במרפאת הרטבה נאמר לי שאין להם פסיכולוגים. אודה לתשובה

א. מומלץ לבצע אולטראסאונד של דרכי השתן. ב. נא פעלו על פי ההנחיות הבאות: הוראות לטיפול בהרטבה בזמן ערות בלבד ( אשר אינה נלויית אל הרטבת לילה) יש לקחת את הילד לשירותים אחת ל 45 דקות בכל זמן שהוא נמצא ליד אחד מההורים. ההדגשה היא על לקחת. לא להציע, לא לבקש, פשוט לקחת פיזית ביד ולנסות להשתין באסלה. גם אם הילד מתנגד, אומר שאין לו, מבטיח לעשות אחר כך, בכל מקרה, לא לוותר. הילד חייב ללכת לשירותים ולנסות. ברוב המקרים יש שיפור משמעותי אחרי שבועיים. אז עוברים לתדירות של כל שעה וחצי, אח"כ לתדירות של כל שעתיים וחצי ובהדרגה מצמצמים את מעורבות ההורים עד אשר אין צורך להתערב כלל. במהלך הטיפול, כל פעם שהילד הולך לשירותים מיזמתו הוא מבטל את הלקיחה הבאה על ידי ההורים. בברכה, ד"ר ברוך קושניר. ייעוץ לגמילה מחיתולים, טיפול בהרטבת לילה, עצירות, התלכלכות וחרדת אסלה. מוקד מידע וזימון תורים ארצי: 03-5115933 www.kushnir.co.il www.aslaksuma.co.il www.facebook.com/kushnirhelp אפליקציה לסמארטפונים : "האסלה הקסומה" בהצלחה, ד"ר ברוך קושניר

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים