גמילת לילה מתרחשת מעצמה אצל ילד גמול ביום?

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

14/10/2014 | 09:08 | מאת: אמא

הבת שלי בת 2 ו-8 חודשים וגמולה במשך היום כבר יותר מחצי שנה. אני משוחחת איתה על גמילת לילה כבר כחודש והיא טוענת בלהט כל בוקר ש"לא ברח לה" אבל החיתול בד"כ ממש מלא שתן. לכן אני לא יודעת אם בכלל להתחיל גמילת לילה כי קראתי שזו גמילה ספונטנית שמתרחשת מעצמה אצל ילד שמוכן לה... והשאלה היא האם להתחיל גמילת לילה יזומה או לחכות לחיתולים יבשים?

שלום רב, אפשרות אחת היא להניח לילדה, להפסיק לחלוטין עם השיחות בנושא הגמילה ולהמתין עד שתיגמל באופן ספונטני. אפשרות שניה - לטפל בבעיה באמצעות זמזם אלקטרוני אלחוטי במסגרת הדרכה, ליווי ומעקב במרפאה מקצועית. בברכה, ד"ר ברוך קושניר. ייעוץ לגמילה מחיתולים, טיפול בהרטבת לילה, עצירות, התלכלכות וחרדת אסלה. מוקד מידע וזימון תורים ארצי: 03-5115933 www.kushnir.co.il www.aslaksuma.co.il www.facebook.com/kushnirhelp אפליקציה לסמארטפונים : "האסלה הקסומה"

21/10/2014 | 11:24 | מאת: אמא

לחכות לגמילה ספונטנית? עד איזה גיל לחכות?

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים