אמא ( לא בת :)) קצת מתוסכלת

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

21/04/2014 | 10:14 | מאת: קארינה

שלום רב, ביתי בת השנתיים וחצי גמולה מחיתולים ביום כבר כחצי שנה בהצלחה ( לעיתים רחוקות יש פספוס) אולם בלילה הסיפור הוא שונה, כחודש אחרי שנגמלה ביום הורדנו את החיתול בלילה אך במשך חודש וחצי כל לילה היו לה בריחות שתן. הוחלט על החזרת החיתול עד מועד חדש או עד שהחיתול יהיה יבש ( בעקבות קיאה באתר שלך). לפני כחודש וחצי היא הודיעה בחגיגיות ובתקיפות שאיננה מעוניינת בחיתול בלילה. ( עדיין בבוקר החיתול היה רטוב מאוד) מלבד לילה פה ולילה שם כל לילה יש לנו לפחות פעמיים פיפי ואני או אביה משתדלים לקחת אותה בגלל סיבה זו לשירותים לפחות פעם אחת. ( בהתחלה לא לקחנו ולא מנענו שתייה אך עם הימים וההבנה שדבר לא משתנה וחוסר הבנה שלנו ממה שצריך לעשות אנחנו לוקחים אותה מידיי לילה לשירותים)אני מתוסכלת מהעניין מכיוון שאין התקדמת, משפחתי טוענת שיש עליי להחזיר את החיתול והאינסטינקטים שלי אומרים ההפך על אף העבודה הקשה של קימה בלילות. הייתי שמחה לעצה בעניין. אני גם קוראת ורואה פה באינטרנט שייתכן שזה עניין בריאותי, אודה מאוד לעצה טובה בעניין. יום טוב המשך חג שמח

גמילה מהרטבה בלילה באמצעות הפסקת השימוש בחיתול רוב הילדים נגמלים מהרטבה בלילה באופן טבעי ללא התערבות כלשהיא מצד ההורים. את התהליך הטבעי הזה ניתן לזרז על ידי התערבות יזומה מצד ההורים. מוצגת כאן לפניך הדרך בה יש לפעול כאשר מנסים לזרז את תהליך הגמילה הטבעי מהרטבה בזמן שינה. יש להפסיק את השימוש בחיתול למשך שלשה שבועות. לאפשר לילד לישון ללא חיתול. לאפשר לו לשתות באופן חופשי בשעות הערב, לעודד התרוקנות בשירותים לפני השינה אך לא להפעיל לחץ, להימנע מהערות יזומות של הילד לשירותים במהלך הלילה. לעקוב אחר ההתרחשויות. אם מספר הלילות היבשים הולך ומתרבה בהדרגה -- זה מלמד שהילד נמצא בתהליך גמילה טבעי וכנראה יגיע ליובש מחלט עם הזמן. אם הילד ממשיך להרטיב ללא כל שינוי במהלך שלשת השבועות -- זה מלמד שלא מתבצע תהליך גמילה טבעי. במצב זה ניתן: להחזיר את השימוש בחיתול ולנסות שוב בעוד מספר חודשים. או לפנות לטיפול באמצעות זמזם הרטבה אלקטרוני אלחוטי במקרה שלכם ניתן ליישם את .הטיפול הזה כבר עכשיו.

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים