טיפול ע"י מינירין + נוביטרופן

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

17/04/2014 | 19:28 | מאת: קלרי

שלום רב! בני היום בן 7 , מעולם לא נגמל בלילה (אין שום בעיה במשך היום). ההרטבה אינה סדירה אך בממוצע מרטיב כ-60 % מהזמן. לפני תקופת מה התחלנו טיפול במינירחן, בהתחלה כדור אחד ואח"כ 2...אך לא עזר. הרופא המילץ להפסיק את הטיפול במשך החורף וכך עשינו. לפני כחודש וחצי התחיל שוב טיפול, 2 כדורי מינירין + כדור אחד נוביטרופן אך אין אנו רואים שיפור....אומנם בחורף הרטיב כל לילה ללא יוצא מין הכלל, כעת עם התרופות מרטיב כמו לפני החורף, 60 % מן הזמן. שאלתי הנקודתית היא האם אפשר להסיק שהתרופות אינן עוזרות או שיש טעם להמשיך לתת?? האם התהליך אמור להיות הדרגתי או המייד עם מתן התרופות צריך לראות שיפור משמעותי?? תודה רבה!!!

התרופות למיניהן יעילות רק בחלק מהמקרים. ישנם ילדים רבים אשר אינם מושפעים כלל מן התרופות. נראה שזה נכון לגבי הילד שלכם. גם באותם מקרים בהם התרופות משפיעות - השפעתן פגה מיד כאשר מפסיקים את התרופה. הטיפול היעל ביותר בהרטבת לילה אשר כנראה יעזור גם במקרה שלכם הוא באמצעות זמזם הרטבה אלקטרוני אלחוטי במסגרת הדרכה, ליווי ומעקב במרפאת הרטבה מקצועית.

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים