מוגבלות עקב כאב עז בכתף ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

30/10/2009 | 10:38 | מאת: נגה

אני סובלת כארבעה חודשים מכאבים בכתף ימין איני יכולה להעביר את היד אל מאחורי הגב, אין לי כל בעיה בהרמת היד כלפי מעלה או הושטתה הצידה.כאבים החלו לי לפני כשבוע גם ביד שמאל,אך אלו כאבים מינורים ללא הגבלה בתנועה.אני שמאלית. הייתי אצל אורטופד מומחה,הוא בדק אותי בדיקה קצרצרה וקבע לאחר שראה אולטרסאונד שביצעתי:הסתיידות בRC ללא קרע.המלצותיו פזיותרפיה ומייצבי סקפולה.(לי אמר הסתיידות בגיד). למוחרת הגיעו אל רופאת המשפחה שלי התשובות ממכון האולטרסאונד: כתף שמאל:טנוסינוביטיס קשה של גיד הדו-ראשי עם התעבות סינוביאלית ותפליט,אשר נראה לא צלול. סימני טנדינוזיס של גיד הסופרה-ספינטוס,אשר תפוח עם מרקם לא הומוגני ובצקתי. לציין,אין לשלול אפשרות של קרע חלקי לאורך כ-4.5 מ"מ בקטע אמצעי ותת-הומרלי של הגיד - נראה קרע תוך גידי. יתר גידים של הרצועה הודגמו ללא סטיות. מפרק ה-AC עם התעבות סינוביאלית,ללא נוזל תוך פרקי. כתף ימין:טנוסינוביטיס של הגיד הדו-ראשי. גיד הסופרה-ספינטוס עם סמני טנדיניטיס.קרע תוך גידי לאורך כ- 7 מ"מ באספקט אמצעי של הגיד. נוזל בכמות מינימלית סביב הגיד הסופרה-ספינטוס. יתר גידים של רצועת הכתף ללא ממצא חריג. מפרק ה-AC עם התעבות סינוביאלית. רושם של היסתיידות תוך פירקית? התמונה פחות בולטת לעומת צד שמאל. דרושה קורלציה עם צילום שיגרתי ובדיקת מעקב. כפי שניתן לראות אין כל התאמה בין הממצאים. שאלתי היא לאחר קריאת הממצאים: האם עלי להסתפק בפזיותרפיה כפי שטען המומחה או לאור מה שהממצאים מראים יש לבצע טיפול נוסף מעבר לטיפול השמרני? אולי הזרקת קורטיזון, או אפילו ניתוח? תודה נגה.

את מתארת מצב של דלקת גידים חזקה בכתפיים עם כאביפ. טיפול פיסיותרפי במקרה הזה לא יעיל מספיק. אני ממליץ ראשית לבצע ברור ראומטולוגי וכעזרה ראשונה לבצע זריקה של סטרואיד לכתף, כמובן שכל האמור צריך להיות רק לאחר ברור האם ניתן לתת לך זריקה מסוג זה בהתאם למצבך הרפואי ועל כך את צריכה לשוחח עם האוררטופד המטפל . אם הזריקה לא תעזור קרוב לוודאי שהטיפול הניתוחי יהיה מומלץ.

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק