דלקת במפרק הכתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

10/04/2009 | 18:43 | מאת: ל.ס.

שלום רב, אני בת 43. יש לי את הנטייה לדלקות במפרקים ובעצב באיזורים אלו: בכתף, ובאגן. זאת אומרת שמדי פעם יש לי דלקת באיזורים אלו, זה חוזר על עצמו כל שנה-שנתיים. זה סיפור שאני חיה איתו מגיל 20 בערך. בעבר הרחוק נהגתי ליטול וולטרן - הייתי צעירה מדי ולא מודעת לנזק שתרופה זו גורמת לקיבה. מזה זמן רב שאיני יכולה לשאת כלל תרופות אלו ועל כן הרגלתי את עצמי לחיות עם הסבל שבכאב הנובע מדלקות מסוג זה, ובד"כ זה פשוט עבר. מזה כשנה אני סובלת מדלקת בכתף (במפרק, בגיד? לא עשיתי צילום). מאחר וזה לא עבר וזה החל להגביל את תנועת הזרוע שלי, התחלתי בטיפול פיזיותרפיה, בהמלצת הרופא משפחה. הטיפול לא ממש עוזר (עד כה כ-15 טיפולים), וזו שאלתי: האם עליי להמשיך בפיוזיותרפיה ואם כן, אחרי כמה זמן אמור להיות שיפור? ומלבד פיזיותרפיה, האם יש טיפול אחר, ולא תרופתי כמובן? בתודה מראש על תשובתכם!

שלום רב כדי לענות על שאלתך צריך לדעת מהו מקור הבעיה בכתף. מכיוון שכפי שאני מבין לא עשית ברור לסיבת הבעיה לכתף לא אוכל לתת לך המלצה מבוססת. אני מציע שתבדקי ע"י אורטופד שעוסק בבעיות כתף ובשלב ראשון תעשי צלום רנטגן של הכתף וגם בדיקת אולטראסאונד. על פי הממצאים הראשוניים האלה ניתן יהיה לשאר מהו מקור הבעיה ומהם הדרכים לטיפול. באופן כללי תוכלי לקרוא על בעיות שונות בכתף באתר dr-rosenberg.co.il דר' רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק