חם נכד

דיון מתוך פורום  יחסי סבים-נכדים וההורים שביניהם

04/09/2010 | 22:23 | מאת: לינה

שלום, הסיפור שלי הוא כזה: חמי- איש קשה, קשוח, עקשן, הכל הוא רוצה לדעת ומתערב בכל מה שקורה אצלנו, הוא אף פעם אינו מרוצה משום דבר ומאוד קשה לנהל איתו שיחה, ההרגשה היא שאני תחת חקירה צולבת. בלי קשר לכל זה, חמי הוא מורה/מנחה בחוג לכלי נשיפה. הקיץ הוא שיכנע את בני הבכור בן ה-8 להיצטרף אליו לחוג שיתחיל בספטמבר. בני-ילד רגיש, הוא משתדל לא לפגוע בסובבים אותו, לעיתים מתקשה לאמר "לא". אני לא רוצה שהוא ישתתף בחוג של חמי . איך יוצאים מהמצב הזה בצורה כזאת שאף אחד לא יפגע? מחכה לתגובתכם לינה

לינה שלום, לבניית גבולות בין משפחה גרעינית חדשה לבין משפחות המוצא, נחוצות: רגישות, עדינות, זהירות, הבנה ותכנון משותף מראש בין בני-הזוג הצעיר להתנהלות מול משפחות המוצא, והרבה הרבה הרבה תבונה. תבונה מכילה בתוכה - התבוננות טובה והבנה, שמלמדות מי האדם/ההורים שמולנו, מה הם באמת באמת מבקשים דרך "התערבויותיהם-קשיחותם-עקשנותם-קשיותם-אי שביעות רצונם וחקרנותם..." חמך, על כל תכונותיו המתוארות על-ידך, מבקש קירבה לנכדו בתחום עניין משותף. זו הכוונה, להבנתי. את כאמו של ילדך, מי שמכירה אותו טוב טוב טוב, מבקשת לשמור עליו מפני כפייה ומפני עצמו. אלו שני קטבים שעליכם לנוע ביניהם ולהגיע להבנה. לא בהתעלמות מתחכמת, בדיבור אינטימי שנוגע, לא כזה שדוקר. בעדינות, ברגישות ובזהירות. אם דברי מהדהדים אצלך, את מוזמנת להמשיך לשתף, ואני כמובן אשמח להבין יותר, ומתנצלת מראש אם הבנתי שגויה או מוגבלת... שנה טובה וחתימה טובה - לשנה של שלום ושלווה, נוחי

16/09/2010 | 14:47 | מאת: לינה

תודה רבה

מנהל פורום יחסי סבים-נכדים וההורים שביניהם