חינוך הנכדה בהרגלי -שתייה,,

דיון מתוך פורום  יחסי סבים-נכדים וההורים שביניהם

20/08/2010 | 07:35 | מאת: יעל מהשפלה

שלום לך נוחי יקירה, ראשית תודה על הפורום המועיל והמעשיר הזה,יישר כוח !!! שמי סבתא יעל, ומדובר על נכד מקסים,שהוא פעוט בן שנה -וחצי סרבן שתייה, - הוריו מתעקשים לתת לו מים רתוחים פושרים, והפעוט ממש לא מוכן לשתות יותר מלגימה. כאשר אני נותנת לו לשתות מיץ תפוחים טבעי מדולל במים אז הוא כן מוכן לשתות בשמחה את כול הכמות שבספל, וכך שותה במהלך 6 שעות 3 ספלי שתייה. מה שמבטיח שהפעוט לא ייתייבש בחום הזה, מכיוון שזה אמנם מיץ טבעי אבל עדיין מתוק ,אז על כך הוריו כועסים,כי היו רוצים שלמרות סירובו - יתרגל הילד לשתות מים. הסברתי להם,שלדעתי בימים חמים כאלה,מסוכן שלא לשתות, ועדיף שאתן לו מיץ מדולל במים והעיקר שישתה משהו ולא יתייבש. הם כועסים שאני הולכת נגד חינוך ההורים ושרק לשתות מים זה בריא,ושבגללי הוא מתרגל למתוק. ברצוני לציין שאני מטפלת בנכד כול יום 8 שעות,ללא רצון לקבל תמורה כספית, וזאת כדי שהוריו יוכלו לצאת לעבודה,וגם לחסוך. מה דעתך על פתרון בעיית השתייה בקיץ עם הפעוט ?

25/08/2010 | 11:28 | מאת: יונה

יעל שלום, לדעתי את יכולה להציע להורים לפנות לרופא הילדים שלהם ולספר שהוא מסרב לשתות מים רתוחים פושרים, ולשמוע ממנו מה עדיף לתת לו במקום זה, על מנת שלא יתייבש. פשוט והגיוני. חבל על הכעס ועל הויכוח ביניכם, תני לאיש המקצוע לומר את דברו. בהצלחה

סבתא יעל שלום לך, תיאורך מציג דילמה קלאסית - מחד, את סבתא, שמטפלת יומיום בנכדך, ודואגת "שלא יתייבש", מאידך, ילדייך שהם ההורים, מתווים אורח חיים ותזונה שלדעתם נכון וראוי לילדיהם. כאשר סבים-סבתות מטפלים בנכדים/ות, 'מגדלים' פשוטו כמשמעו, טבעי שהם מעורבים בחייהם יותר מאשר בסבו?ת רגילה וחשים מחוייבות המאפיינת הורו?ת. הבלבול נוצר כתוצאה מתיפקודך כסבתא-מטפלת, וזהו נושא חשוב לדיבור בינך לבין ילדייך, לא במובן של ויכוח, כי אם במשמעותה של האחריות שתפקיד זה נושא עבורך, ובחששות שלך שתזיקי לילד. המלצתי היא, שלאחר שיח בינך לבין הורי נכדך, תנסי להשקות את הילד כבקשת הוריו, שהרי הם ודאי דואגים לבריאותו. ובאשר לעצה שקיבלת מיונה, הרי אפשר להפוך גם אותה - אולי יאמר הרופא שעדיף שישתה הילד מים זכים, ככל שירצה... הרבה בריאות ושמחת נכדים לך, נוחי

מנהל פורום יחסי סבים-נכדים וההורים שביניהם