סימבלטה ומחלת מיליפברוזיס ברקע

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

30/11/2016 | 11:28 | מאת: איילה

שלום רב, עקב חרדות אני מטופלת כרגע בסימבלטה וטרנקסל כבר כ-11 חודשים ולא חל שיפור ניכר. אני חולת מיליפיברוזיס ונוטלת גם הידראה. יש לי טחול מוגדל באיזור ה-19 ס"מ ומעולם לא הייתה בעיה בכבד. בבדיקת אולטרסראונד אחרונה נמצא כי הכבד שלי הוא 18 ס"מ ויש לי כבד שומני. האם יש קשר לסימבלטה מאחר וקראתי כי הכדור יכול לפגוע בכבד. מה ההשלכות של כבד בגודדל כזה וכך שהוא שומני ומה עליי לעשות בנידון? אודה להתייחסותך.

הכבד השומני איננו בגלל הסימבלטה הטחול הינו בגלל המיאלופיברוזיס וכנראה לא בגלל הכבד כבד שומני באם הוא משני להשמנה או סנדרום מטבולי הטיפול הינו יריד במשקל ופעילות גופנית

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול