שאלות על טשטוש ראה בעין

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

25/08/2016 | 17:29 | מאת: נינה

שלום. בת 83.לפני כ3 שנים עברתי ניתוח קטרקט בעין אחת,עין שניה עיוורת אחרי aion. ברקע פרפור פרדורים ואירועים מוחיים חוזרים. מטופלת באליקוויס וקרדילוק. לפני כיומיים נפלתי ברחוב ,נחבלתי בראש בצד ימין (הצד של העין שעברה ניתוח קטרקט),יש המטומה קטנה מתחת לרכה הימנית. ללא כאבים,ללא איבוד הכרה,ללא בחילות וללא הקאות.ללא פגיעה נראית לעין בעין המנותחת. בגלל שהרגשתי טוב לא פניתי למיון.לאחר התייעצות עם רופא באופן זמני הפסקתי טיפול במדללי דם. לאחר הנפילה הרגשתי שהראיה שלי בעין שעברה ניתוח קטרקט לפני 3 שנים מעט מטושטשת .מצד שני לא נפלתי ישירות על העין,אלא נחבלתי באיזור הרכה.הען לא אדומה.קבעתי תור לרופא עיניים לעוד 5 ימים. שאלה: -האם יול להיות שתוך כדי הנפילה נפגעה העדשה שהוכנסה בניתוח קטרקט(למרות שנפלתי לצד ולא ישירות לעין ) -האם יכול להיות שנפילה על הצד יכולה לגרוש להפרדות הרשתית? -האם יכול להיות שיש המטומה פנימית בצד ימין שלוחצת על האיזור הרכה מבפנים ובגלל זה הופיע טשטוש ראיה וכאשר המטומה תספג יכול להיות הסימפטום ייעלם? תודה

מכה ונפילה גם לא ישירות לעין יכולות לגרום לזעזוע בעין ולעודד היווצרות קרע או הפרדות רשתית וגם לתזוזה של העדה.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות