שאלה לאחר ניתוח בעין

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

12/02/2016 | 16:49 | מאת: רינת

אני שבוע אחרי ניתוח קטרט ויש לי ירידה בראייה בבדיקת רופא התקבלה התשובה הבאה- os לחמית שקטה ,קרנית שקופה ללא צביעה ל"ק עמוקה ת, +אישון עגול מורחב, pciol במקום,ממברנה ציקליטית על העדשה,דיסקה גבול חד,מקולה שמורה רשית צמודה, לסיכום -ממברנה ציקליטית אחרי tass רציתי לדעת האם הבדיקה תקינה ולמה אני רואה מטושטש בעין המנותחת ומה זה הממברנה הציקליטית האם זה חמור והאם אפשר לתקן את זה או שהניתוח נכשל

TASS זו תגובה דלקתית סטרילית אחרי ניתוח עיניים בדרך כלל אחרי ניתוח קטרקט. המונח המלא- toxic anterior segment syndrome. בדרך כלל מדובר בתגובה דלקתית שמשתפרת עם טיפול אינטנסיבי בטיפות סטרואידליית או בעדורים לפי הצורך ובדרך כלל חולפת במלואה. הממברנה הציקליטית הינה התגובה המרוחה על פני העדשה שהושתלה.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות