התפתחות מוקדמת בבן שמונה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

11/12/2016 | 13:21 | מאת: נ,ב

שלום דר צדיק רציתי לשאול לגבי בני בן ה 8,ילד מאד פיזי מאד פעיל (אירובית אדרנלין בשמיים כל הזמן) עם בעיה של רגזנות וטמפרמנט מאד סוער. בנוסף מאז ומתמיד איבר מינו היה גדול יחסית לבני גילו והשנה ממש הכפיל את עצמו בליווי להקצנה בהתנהגות הסוערת. האם יש קשר אנדוקריניולגי בין הדברים האם זה יכולה להיות איזשהי בעיה של וויסות הורמוני אדרנל ואף סימפטום של התבגרות מוקדמת?המון תודה

הגדלת אבר המין בגיל 8 יכולה להיות עקב התבגרות מוקדמת- הגדלת האשכים המיצרים טסטוסטרון וגגורמים לכך או יצור הורמונים זכריים מיותרת הכיליה או ממקור אחר. יש לפנות בהקדם לבדיקת אנדוקרינולוג ילדים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים