לגבי התפתחות הגובה אשמח לתשובה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

06/12/2016 | 09:51 | מאת: הילית

נער בגיל 12.5 גובהו היה 165 עכשיו בן 15 גובהו 167 האם יכול להיות שבתקופה זו גבה רק 2 סמ?תודה

עם התקדמות ההתבגרות קצב הגדילה לגובה (ס"משנה) הולך ועולה עד שמגיע לשיא (שיא הקצב שונה מנער לנער). לאחר מכן קצב הגדילה הולך ויורד בהדרגה עד גמר הגדילה. יתכן, אם אין כל בעיה אחרת, שהנער מתקרב לסיום הגדילה. אבל יש להוציא מחשבון בעיות אחרות. על כן, יש לבדוק את הנער לדרגת התבגרותו ולצלם, צילום כף יד לגיל עצמות שיראה כמה גדילה עוד נותרה. הרופא הבודק יחליט על הצורךבבדיקות נוספו

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים