גובהי הסופי - ילד בן 13

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

03/12/2016 | 10:14 | מאת: נדב

אני בן 13 בדיוק. גובהי 1.56 מטר(אחוזון 50). ישנה אפשרות שאני אהיה גבוה יותר מהגובה הסופי של האחוזון( 1.77 )? עשיתי בדיקת גיל עצמות בגיל 12 ותשעה חודשים. יצא בבדיקה גיל עצמות 12 וחצי. גובה אבי 1.77 (ממוצע) ואמא שלי גבוהה (1.74). למען האמת בזמן האחרון אני אוכל פחות ממה שאכלתי ברגיל ויורד לפעמים במשקל (משקל 45 שזה בסדר) הייתי לפני במשקל 48. אשמח לקבל תגובתך לגבי גובהי הסופי. אמא אמרה לי שכשאני מרזה ואוכל פחות זה מעקב מעט את גובהי. האם זה נכון? תודה מראש.

בגיל עצמות 12ש 9 חודשים הגעת בערך ל 86% מהגובה הסופי שלך. הורמון הגדילה כדי לגרום לך לגדול משתמש במרכיבים של חומרי המזון שאתה אוכל. אם תאכל פחות ממה שאתה צריך, לא תגיע לגובה הסופי שהגוף מתכנן לך. כדי לדעת כמה זה לאכול מספיק-התיעץ עם דיאטנית, אם אתה רוצה לגדול

04/12/2016 | 20:41 | מאת: נדב

תודה רבה על תגובתך אז מה אני צריך בעצם לעשות? לעלות במשקל כדי לגבוה בקצב הקבוע של הגוף שלי? או לאכול פשוט יותר טוב? אם אני ארד עוד במשקל, האט לחלוטין את גובהי? 86 אחוז זה לא יותר מדי לגיל נמוך יחסית כמו שלי? תודה רבה

30/12/2016 | 15:48 | מאת: פרופ' צבי צדיק

אנדוקרינולוג צריך לבדוק אותך עם צילום כף יד

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים