גיל עצמות גדול מגיל כרונולוגי

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

01/12/2016 | 12:14 | מאת: אבי

שלום רב. בני בן 17 וחודשיים. המשקל שלו 75 והגובה שלו 170. יצא לו בבדיקת דם שיש לו חוסר בטוסטסטרון. בלוטת התריס תקינה. גיל עצמות כף יד שמאל מתאים לגיל 18. אבא בגובה 178 אמא בגובה 170 האם יש עוד סיכוי שהוא יגבה? האם הוא זקוק לטיפול לפי הנתונים הנ"ל? במידה ואני רוצה לפנות עם הילד לייעוץ פרטי,איזה עוד בדיקות עליי לבקש מרופא הילדים? תודה אבי

בגיל עצמות 18 מקובל שהגדילה הסתיימה או אולי יש עוד 1-2 סמ לגדול אם טסטוסטרון נמוך, יתכן שיש בעיה בהתבגרות יש צורך לפנות לאנדוקרינולוג עם בדיקת דם שיש לבצע אותה לאחר לפחות שעתיים וחצי לאחר שהתעורר משינה. אין צורך בצום. יש לבדוק: LH FSH TESTOSTERONE PROLACTIN

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים