בעיות גדילה של 2 ילדי

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

29/11/2016 | 12:13 | מאת: אלישבע

שלום יש לי בת ובן שניהם מאוד נמוכים. עשיתי להם בדיקת גיל עצמות והתוצאות היו: הבת בגיל כמעט בת 9 וגיל עצמות מתאים ל6 שנים +10 חודשים לבן בגיל כמעט 8 וגיל עצמות מתאים ל6 שנים. מה בעצם אומרת התוצאה? האם עלי להתחיל לטפל בהם?

המידע שאת נותנת אינו מדוייק על כן אין יכולת לענות לך אלא לתת הסבר. 1) גדילה פירושה כמה היתה הגדילה בתקוםה מסויימת . כלומר כמה סנטימטר בחצי שנה. אם קצב הגדילה תקין, בדרך כלל אין בעיה. כלומר אם הילד שומר על אחוזון הגובה.חשוב לחדעת האם העליה במשקל תקינבה ומקבילה לעליה תקינה בגובה. 2) המושג מאד נמוכים אינו אור דבר. צריך לדעת באיזה אחוזון הנבדק ואם אחוזון זה מתאים לאחוזון ההורים 3) אם הכל בסדר ורק גיל העצמות חריג אז: אני סומך רק על תשובה שנתן אנדוקרינולוג ילדים ולא תשובה שנותן מכון רנטגן. נדיר מאד למצוא אנדוקרינולוג ילדים שאינו בודק את הצילום עצמו. גיל עצמות צעיר יכול להיות בילדים רגילים, יכול להיות דגם משפחתי ויכול להיות עקב גורמים שונים המשפיעים על העצם. רק כאשר מבררים את כל הגורמים כגון קצב גדילה, תפקודי כבד וכליות ויטמין D ועוד, ניתן לתת תשובה מלאה על גיל העצמות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים