לקיחת דקפפטיל 3.75 בשילוב של גנטרופין

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

28/11/2016 | 12:17 | מאת: סמ

ילדה מטופלת בגנטופין בשל עיכוב בגדילה מסיבה לא ידועה (לא נמצא חוסר בהורמון), הגנטרופין מסייע מאוד לגדילה ולכן ובשל גיל התבגרות הומלץ על שילוב דקפפטיל 3.75. האם מקובל לשלב דקפפטיל למטרה זו? (הבנתי שבארץ התכשיר מצוי בסל אך להתוייה אחרת) האם באיזה מהמדינות המערביות, מאושר ה DECAPEPTYL גם לצורך המור כאן? (לעצירת התפתחות כדי למצות חלון הזדמנויות לבעלי קומה נמוכה) תודה

בקוים מנחים של אגודות אנדוקרינולוגיה של ילדים מצויין שלשילוב הורמון גדילה ועיכוב התבגרות יש םוטנציאל לשפר את הגדילה. ילדים רבים בארץ ובארהב לפחות מקבלים שילוב זה. לא תמצאי רישום של התוויה כזו באף מדינה אבל תמצאי תאור של טיפול זה במאמרים מדעיים

01/12/2016 | 14:55 | מאת: סמ

תודה, אני מחפש מסממך שיראה כי ההתוויה (של שילוב הדקפפטיל עם הורמון גדילה כאמור) מאושרת כתרופה ע"י הרשויות בישראל או במדינה מערבית (כגון ארה"ב, קנדה, מערב ארופה, בריטניה, שוויץ, אוסטרליה, ניוזילנד וכדו')- לאו דווקא כהתויה רשומה. אשמח אם ניתן לקבל אסמכתא כלשהי. תודה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים