ירידה חדה באחוזון הגובה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

26/10/2016 | 11:51 | מאת: בלה

לפרופ' צדיק שלום! בני נולד בשבוע 38 במשקל 2.210 (IUGR). בהריון נצפתה הסתיידות של השלייה כבר כחודש לפני הלידה. גובהי: 1.50 וגובה בעלי 1.75. לאחר הלידה הילד צמח מהר ונתן קפיצות באחוזוני הגובה והמשקל. באחוזון הגובה הגיע ל 47. בגיל שנה וחצי צנח לאחוזון 14 (באחוזון הגובה) ובגיל 9 חוד' לאחוזון 6 והןפנה ע"י רופא הילדים לבדיקות מקיפות כדוגמת: רגישות לצליאק, תפקוד בלוטת התריס וכו' הבדקות כולן נמצאו תקינות . רופא הילדים הפנה אותנו לאנדוקרינולוגית שבדקה את הילד וטענה שכל עוד לא שבר אחוזונים ולא הגיע לגיל 4 לא מתחילים ברור מקיף של חוסר בהורמון גדילה. אתמול (כרגע בגיל שנתיים) הילד נמצא באחוזון 2. בטיפת חלביעצו להתחיל ברור של חסר בהורמון גדילה. האנדוקרינולוגית טוענת שלמרות הירידה מתחת לאחוזון 3, לא עושים דבר עד גיל 4 ולכן אין טעם שאביא את הילד. אגב, מבחינת המשקל תקין לחלוטין ושומר על אחוזון 60 האם נכון הדבר? מה עלי לעשות? אשמח לחוות דעתך

פני כעת לאנדוקרינולוג נוסף. לפי נתונים כאלה שאת מתארת סיכוי גדול מאד שהייתי בודק הורמון גדילה והורמונים נוספים לפי הצורך

26/10/2016 | 14:43 | מאת: בלה

ניתן להגיע אליך דרך קופ"ח מכבי?

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים