בעיית גדילה נמוך קומה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

25/10/2016 | 18:43 | מאת: מירב

שלום רב , היתי מעוניינת לשמוע חוות דעת נוספת בני בן 13 נמוך קומה גובה 1.38 צילום כף יד מתאים לגיל 11 וחצי יש לציין שאני גבוהה 1.67 בעלי 1.72 הבת הגדולה שלי בת 17 נמוכה מאוד לכן אני מוטרדת לגביו בבדיקות דם שעשה הכל נראה תקין לפני שנה עשה טסט הורמון גדילה תקין הוא נמצא באחוזון 15 כל הזמן בשנה האחרונה חלה ירידה משמעותית באחוזון לאחוזון 3 וזה נורא הדאיג אותי רועי נשלח לזריקת טסטורון שבוע וחצי ולאחר מכן טסט הורמון האם מומלץ לתת לו טסטורון שהוא עדיין לא מפותח ולא התחיל תהליך התבגרות ואם הוא ישיג את אותה התוצאה בזמן ממושך יותר אז אולי מיותר ?? אשמח לתשובה בדחיפות

קיימת מגבלה בחוות דעת נוספת עם מיעוט נתונים 1) אין לי שום מושג על הבדיקה הגופנית שלו. על גודל האשכים 2) אין לי שום מושג על עליתו במשקל והיחס בין גרף המשקל לגרף הגובה ופרופורציות הגוף 3) "בבדיקת דם הכל נראה תקין" השאלה מה נבדק? אולי לא בדקו דברים הנראים לי כחיוניים? מסוכן לתת לך חוות דעת על מיעות מידע אחת האפשרויות היא, בילד של חסר לו הורמון גדילה ויורד באחוזון הגובה כאשר אין בעיה תזונתית ואין בעית משקל היא התבגרות מאוחרת. כאשר אין התבגרות בגיל 13+ וגי העצמות צעיר מהמצופה,קצב הגדילה יורד. בזמן ההתבגרות, יצור הורמון הגדילה מוכפל ויחד עם הורמוני המין גורמים לגדילה מואצת. אם האיחור בהתבגרות הוא הסיבה היחידה, ניתן לקדם את ההתבגרות. אבל זו לא האפשרות היחידה ובלי לבדות את הנער, לראות את כל הבדיקות שבוצעו לא ניתן לענות על כל האפשרויות. תשובה מלאה תוכלי לקבל רק עם תפני עם הנער וכל הבדיקות שלו לרופא נוסף לקבלת חוות דעת מלאה ויסודית

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים