קצב גדילה של ילדה בת 11

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

13/10/2016 | 15:20 | מאת: אריק

בתי בת 11 והיא נמצאת באחוזון הלפני אחרון . גובהה 1.33 וקצב עלייתה בגובה אומנם שומר על האחוזון אך הוא איטי. גובה האב 1.70 והאם 1.57 , הילדה במעקב ,הבדיקות תקינות ללא טיפול. נאמר לנו שלאחר קבלת המחזור קצב הגדילה נעצר ולפי הגיל היא מתקרבת לזה. האם ניתן לעזור לה ?

בתי בת 11 והיא נמצאת באחוזון הלפני אחרון- תשובה: מה זה לפני האחרון? אם הכוונה לאחוזון 10 והיא שומרת עליו - הגדילה נורמלית . גובהה 1.33 וקצב עלייתה בגובה אומנם שומר על האחוזון אך הוא איטי- תשובה: גובה השומר על האחוזון לא יכול להיות איטי. כאשר התקדמות הגובה איטית, יורדים מהאחוזון גובה האב 1.70 והאם 1.57 , הילדה במעקב ,הבדיקות תקינות ללא טיפול. נאמר לנו שלאחר קבלת המחזור קצב הגדילה נעצר- תשובה: לאחר קבלת המחזור גדלים 4-6 סמ ולפי הגיל היא מתקרבת לזה- תשובה: מחזור לא מקבלים לפי גיל אלא לפי דרגת ההתבגרות מחזור מופיע בדרך כלל בין גיל עצמות 12 ל 12.5. לא גיל בשנים, אלא גיל עצמות האם ניתן לעזור לה ? אם היא גדלה באופן עקבי על אחוזון 10 ואין בעיה של התבגרות מהירה לא סביר שאנדוקרינולוג יתערב בגדילה. בעזרת גיל העצמות האנדוקרינולוג יכול לחשב את סיכויי הגובה הסופי

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים