ילדה בת 9 עם התבגרות מינית מוקדמת

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

29/09/2016 | 21:17 | מאת: שרית

שלום, כמה חודשים לפני גיל 8 התחילו ניצני שד ואנחנו במעקב. צילום כף יד בהפרש של כחצי שנה קדימה. כרגע הרופא לא ממליץ על טיפול לעצירה. ראיתי אצל הילדה הפרשות בתחתונים כבר תקופה ארוכה והיום היא סיפרה לי שכשהיא שומעת למשל שמדברים על נשיקות היא מרגישה שיוצאת לה הפרשה. האם זה הגיוני ותקין בשלב הזה של ההתפתחות ובגיל הזה? עד כמה זה קשור להתבגדרות ולעצירתה? מודאגת מאוד, אודה לתשובה. שרית

זה לא שגרתי לא לטפל בהתבגרות מוקדמת שהחלה "מספר חודשים לפני גיל 8" לרופא שלכם יש יתרון עלי. כי הוא יכול לראות את התקדמות גדילת השדיים לאורך הזמן, את התקדמות המשקל והגובה ואת התקדמות גיל העצמות- בדיקת הצילום עצמו. גם הרופא רואה את הבדיקות שלה- אין לי כל מידע על כל הדברים האלה הפרשות בתחתונים יכולות להיות גם בגלל זיהום מקומי-לוקחים תרבית. אינני מכיר תופעה כזו "כבר תקופה ארוכה והיום היא סיפרה לי שכשהיא שומעת למשל שמדברים על נשיקות היא מרגישה שיוצאת לה הפרשה" וגם לא מופיע בספרות הרפואית דיווח כזה. תשובה תוכלי לקבל אם תקחי את הילדה לחוות דעת נוספת לאנדוקרינולוג ילדים אחר עם כל הנתונים שהזכרתי. הוא יוכל לענות לך לאחר שבדק את הילה ואת כל הנתונים

30/09/2016 | 21:46 | מאת: שרית

תודה על תשובתך. אני רואה התקדמות בגדילת השדיים, אבל הוא אומר שאם עדיין אין שיער בבית שחי אז לא יבוא מחזור וגם גיל עצמות רק בהפרש של עד חצי שנה כמו כן לדעתו הגובה לא יושפע מהטיפול ולכן כרגע הוא החליט לחכות ( מבחינתי אני חושבת שכדאי לנסות למשוך את קבלת המחזור עד גיל 11) מה שאני מתכוונת לפי תיאור הילדה זה נשמע כמו תגובה לגירוי מיני כמו שמבוגר חווה, ואני רוצה להבין אם זה נורמלי והגיוני בגיל ובשלב הזה או מראה על "התקדמות מהירה מדי של תהליך ההתבגרות" או פעילות הורמונלית מוגברת מדי? סליחה על שאלה ארוכה ותודה מראש, שרית

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים