כאבי ראש לאחר גינוטרופין

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

27/09/2016 | 10:50 | מאת: כרמית

בני בן 10 מטופל מזה כ-3 חודשים בגנוטרופין. לאחרונה מתלונן על כאבי ראש ועיפות האנדוקרינולוגית טוענת שאין קשר לתרופה. בדיקת ראיה יצאה תקינה. הוא שוקל 26 המינון הוא 1.2 ליום להערכתך,האם יש צורך להוריד מינון/להפסיק/ לשנות תרופה ? האם יתכן שייש קשר לתרופה? מה עוד ניתן לבדוק תודה רבה!

1) במקרה כזה לא בדיקת ראיה היא הבדיקה החשובה אלא בדיקת קרקעית העיין הבודקת אם יש טשטוש של עצב הראיה (הדיסקה) או נפיחות של הדיסקה.אם בדקתם רק ראיה עליכם לחזור באופן דחוף לרופא עיניים להשלמת הבדיקה הנקראת קרקעית העין. 2) באתר , לא בודקים ילד ומסוכן לייעץ על שינוי טיפול בלי לבדוק ולתחקר מה קורה. אם יש בעיה או דאגה, פונים לחוות דעת שניה אצל נוירולוג ילדים עם הילד!! 3) אם בטיפולי קיים ילד שאני חושד שמדובר בכאבי ראש תוך טיפול אני מבקש בדיקת קרקעית העיניים ואני מפסיק טיפול לשבוע לבדוק אם כאב הראש חולף 4) כדאי שהילד יבדק על ידי נוירולוג

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים