התפתחות מינית מוקדמת - ילדה בת 7

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

21/09/2016 | 21:10 | מאת: ענת

פרופ' צדיק שלום אודה להתייעצותך. ביתי בת 7 שנים וחודשיים. בגיל 7 בדיוק התחילה הנצת שדיים ללא שיעור.נראה כי קצה הגדילה די מהיר. מבחן LHRH חיובי. אולטרסאונד אגן קטן - מתאים לגילה הכרונולוגי ללא ממצאים. גיל עצמות בטווח סטיית התקן - 7 וחצי. אנחנו עומדים לפני MRI עוד מספר ימים ואני מאוד מתלבטת. מאחר וילדתי אינה בוגרת לגילה נטיית הלב שלי היא לעכב את ההתפתחות (עם כל ההשלכות של זה כמו סיכוי לדימום וסיכוי ועליה במשקל) ועל כן אני מתלבטת אם בדיקת ה- MRI אכן נחוצה. האם השיקול שלי יכול להילקח בחשבון בקבלת ההחלטות או שהפרוטוקול מחייב MRI? אודה לך מאוד אם תוכל גם לפרט יותר מניסיונך על תופעות הלוואי של עיכוב ההתפתחות. המון תודה מראש ענת

22/09/2016 | 07:04 | מאת: ענת

מידע נוסף - גובה 126 ס"מ. גבהה 6 ס"מ השנה. משקל 24 קילו.

1) MRI מבצעים כדי לבדוק אם גידול במוח או שינוי במבנה או בכלי דם במוח גורם להתבגרות מוקדמת. - אין מקום להתלבטות- אי בצוע מסכן את הילדה 2) אם לא תטפלי בה על ידי עיכוב ההתבגרות. יתכן שבגיל 9-9.5 תראה כמו בת 16 ויהיה לה מחזור. 3) תופעות הלואי הבולטות הן בחלק מהבנות המטופלות התיאבון עולה ואם לא שומרים על תזונה נכונה ופעילות גופנית הן עולות במשקל. בחלק קטן מהבנות יתכן דמום דמוי מחזור למספר שעות. את מודאגת מאפשרות של דימום למספר שעות ולא ממה שכתוב בסעיף 2 ??? את טועה בכל הכוונים

26/09/2016 | 06:42 | מאת: ענת

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים