דיכוי התפתחות מינית אצל ילדה המטופלת בהורמון גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

20/09/2016 | 17:09 | מאת: עדי

שלום, ביתי בת 9,5 מטופלת בהורמון גדילה כבר חצי שנה עקב קומה נמוכה ללא חוסר בהורמון גדילה. לפני כחודש וחצי החלה אצלה הנצת שד, ניגשנו לאנדוקרינולוג שהתחיל עימה טיפול לדיכוי ההתפתחות המינית בזריקה שמקבלים פעם בשלושה חודשים. לפני כחודש היא קיבלה את הזריקה הראשונה, כפי שהרופא הסביר לנו השדיים גדלו מעט בשבוע שלאחר קבלת הזריקה ולאחר מכן קטנו מעט. היום אנחנו בדיוק חודש מיום קבלת הזריקה ועדיין הפטמות שלה מעט נפוחות וניתן להרגיש גולה קטנה בשני הצדדים. האם זה תקין? לפי הבנתי המצב היה צריך להיות כמו לפני התחלת ההתפתחות המינית. אנחנו הגענו אל הרופא מיד עם התחלת ההנצה וכן בבדיקות הדם ביום הזריקה וביום שלמחרת הזריקה עדיין לא ראו רמות של הורמונים של התפתחות מינית, כלומר מדובר ממש בהתחלת ההתפתחות המינית. תודה

בשבועים הראשונים התרופה מאיצה את ההתבגרות ורק יותר מאוחר היא מדכאת אותה. אם בתום החודש השני תהיו עדיין מודאגים, פנו לרופא המטפל בכם

22/08/2019 | 09:55 | מאת: אני

לעדי! יש לי ילדה עם בעיה דומה, אודה אם תצרי איתי קשר במייל [email protected] בדחיפות, תודה!

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים